3 Aralık 2011 Cumartesi

3.MEKTUP



        "Her hakiki aşk hikâyesi umulmadık dönüşümlere yol açar.
Aşk bir milat demektir. Şayet “aşktan önce” ve “aşktan sonra” aynı insan olarak kalmışsak, yeterince  sevmemişiz demektir. Birini seviyorsan onun için yapabileceğin en anlamlı şey değişmektir."
Aşk- Eli Şafak


         Herkeste farklı duygular uyandıran bu best seller kitap, benim bu özel gün ki halime tercüman oldu.
Derim ya herzaman kitap insanın en iyi dostudur!

Herkese nasip olmayan ama özenilecek bir durum da olmayan hallerimden 3.sü bu gün.
3 koca sene, 1095 gün, 26280saat, 1.576.800 dakikadır bu hayat çarkını döndürüyor sensiz.


          Böyle zor saatler ancak insan sevdiklerine sıkıca sarılınca atlatılabiliyor. Canım çocuklarım, herşeylerim... Bu hayat sizleri direksiz bıraktıysa da emin olun bir sürü direk yarattı arkanızda. Her an size destek olacak bir sürü direkle inşaa edeceğiniz hayatınızın yıkılması mümkün değil.

         Bu seneye kadar seni sevenlerle toplanır, seni konuşur, seni anar, bir kaç damla göz yaşına kahkaha katardık. Bu sene biraz farklı olacak. Sadece biz, bir özel yemek tertipledik. Hiç ağlamayıp sadece anılara geri dönerek gülme kararı aldık. Düşündük ki, ehli keyif insanı, yemeğe düşkün, gezmeye ve keşfetmeye hayran birini bu sene bir başka analım.Bizi bulacağınız yeri biliyorsunuz...





         Yüreğimden kopan bir şiiri paylaşıyorum, belki sizlerde benim şiirime birkaç cümle eklersiniz ve duygular paylaşarak katlanır. Buda bu sene ki anma şeklimiz olur.
İyi ki varsınız...


Sessizlikte doğdu güneş bu sabah
Sıcacık masmavi gökyüzünde parlarken
Umut bulut olmuş küme küme tepemde


Bedenim sessiz bu sabah,
Soğuk ve donuk
Sessizlikte yanıyor yürek


Bahçem ıslak bu sabah
Her çiçek dalında salınırken
Rüzgar acıtıyor


Yürüyorum sessizlikte bu sabah
Mermer bahçesinde salına salına
Gönlüm ferah


Toprak açılsa bu sabah
Ben sen olsam
Sen güneşte parlasan


İki damla yaş bu sabah
Her gözde
Her gönülde…

.......................
.......................
.......................
Yaşamın doğası değişim iken; İnsan doğası değişime direnç gösteriyor. Ve ne kadar ironik ki bizi mahvedeceğinden korktuğumuz zor zamanlar aslında bizi kırarak olmamız gereken şeye dönüştüren gerçek zamanlar oluyor.


E.Lesser


Herkesin hayatına dokundun, herkeste senden bir parça canlı bugün ve ben sadece seni sevdiğimden kendimi değiştiriyorum.
BU DÜNYA DA HAYATIMA KATTIĞIN ANILARLA YAŞAMAYA MECBURUM...
ADIMLAR ZOR OLSA DA YÜRÜMEYE MECBURUM.                                                






2 yorum:

  1. Canım arkadaşım;artık biliyorum ölüm çok iri bir sözcük değil..bunu sayende anladım güçlü kişiliğin ayakta durabilmen ve onu her daim aramızda yaşatan ,bunu yaparken gözlerinde ki o ışıltı ve ona olan sonsuz aşkın bizlere ölümün aslında bir son değil de zamanda kısa bir ayrılış olduğunu gösteriyor...3 koca sene geçti..ve biz herdaim onu konuştuk.Anılaramızdaki Alp i hep yaşattık yani arkadaşım ölüm aslında hiç de iri bir sözcük değil bunu yaşadık...Sende ki değişimler atılımlar bunlar her ne ise sana Alp in hediyesi..O huzur ve ışıklar içinde uyurken biz hep onunla yaşıyor olacağız..seni seviyorum beni hiç bir zaman tanıdığım Stella konusunda hayal kırıklığına uğratmadığın için..arkadaşım her sene bir şekilde seninle beraber onu yaşatacağımız anları paylaşmak dileğiyle..

    YanıtlaSil
  2. Yokluğuna biz bile ancak alışabildik ama senin gibi güçlü bir insanın onu her zaman bizlere kalbimizde yaşatmak adına unutturmayacağına eminiz. Her zaman sana da söylediğim gibi evren bu tip zorlu aşamaları ancak sırtında bu yükü taşımayı bilen insanlara veriyor. Sonuçta çocuklarının arkasında bu denli sağlam bir direk varken ne o direğin ne de ona yaslanan minik direklerin asla devrilmiyeceğine emin olmak bize en büyük teselli...

    YanıtlaSil